Billeie fra Sydney Flyplass

BilleiePris.com er en uavhengig sammenligningsside til leiebil. Vi sammenligner priser hos flere utleiefirmaer samtidig, slik at du kan finne gode priser på bilutleie.Informasjon om Sydney Flyplass
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kart

Sydney Kingsford Smith Flyplass
SYD
Sydney
Australia

Offisiell nettside

KONTAKTINFORMASJON
Adresse:
Sydney New South Wales 2020, Australia


Telefon: +61 2 9667 9111

BILUTLEIEFIRMAER:
5 internasjonale, 3 lokale
Generell informasjon om Sydney Flyplass

Kort om Sydney Flyplass
Den travleste flyplassen i Sydney er Sydney Airport. Det er anslått i 2016 at over 43 millioner bruker Sydney flyplass om året. Flyplassen har over 114 000 passasjerer gjennom hver dag. Du vil finne enkel transport til byen fra flyplassen, enten ved å leie bil eller du kan bruke tog eller veibeskrivelser for å komme frem og tilbake. Sydney Airport spiller en avgjørende rolle, ikke bare i personbefordring, men også i den australske økonomien. Her er litt mer om flyplassen og det er historie.

Om Sydney Flyplass
Sydney Flyplass er designet for å støtte veksten av den australske befolkningen og er en av de viktigste infrastrukturene i Australia i dag. Den kobles til rundt 90 destinasjoner rundt om i verden. Den støtter økonomien og bidrar med 30,8 milliarder kroner. hvert år. Det ligger 8 kilometer fra sentrum av byen, så det er i en veldig praktisk beliggenhet. Det bidrar til å støtte turisme så vel som forretningsbehov. Flyplassen er utformet for å bidra til å drive Sydney fremover i fremtiden som et stort turistmål, samt et sted for å møte forretningsbehov.

Historie
Sydney flyplass er en av de eldste flyplassene i verden. Det australske fly- og ingeniørfirmaet i 1919 leide området fra Kensington Racing Club. Deretter ble en flyplass etablert, slik at fly kunne gå ut og lande. En henger ble bygget og fly ble samlet. I november 1919 tok det første flyet fra flyplassen. På 1920-tallet var det fly til Melbourne og Adelaide fra Sydney. På 1940-tallet ble det åpnet en passasjerterminal på flyplassen og andre baner, slik at flyplassen kunne imøtekomme flere flyvninger. Flyplassen drives nå av den australske regjeringen.

Terminaler
T1 International er gateway terminal hvor passasjerer håndteres. Omtrent femten millioner går gjennom denne terminalen hvert år. T2 innenlands terminal håndterer passasjerer fra ulike innenlandske flyselskaper som Tigerair, Regional Express, Virgin Australia og JetStar.

Frakt
Det er syv store lasteterminaler i Sydney Flyplass og fem lastoperatører. De fleste lastene holdes i passasjerene i flyet og den andre transporteres med fly som er dedikert til frakt. Det anslås at 517.000 tonn last blir håndtert og eksportert hvert år. Typisk last inkluderer produserte varer, sjømat, kjøtt, frosne biff og ferske råvarer. Import er vanligvis i form av datamaskinbilder og andre høyverdige produkter fra produsenter over hele verden.

I dag
Sydney Flyplass har i dag blitt ombygd og utvidet for å møte de skiftende behovene til publikum og skremme. Nord-Sør-banen er ca. 3.962 meter lang, øst-vestlige kjørefelt er ca. 2530 meter lang, og parallellbanen er 2.438 meter lang. Nord-Sør-banene har HIAL eller High Intensity Approach Lighting, og alle baner har ILS eller Instrument Landing Systems, slik at flyplassen kan huse store mengder trafikk og spore den med teknologi.