Bilutleie Australia

Sammenlign billeiepriser i Australia gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Australia.

Lei bil fra flyplasser i Australia

Flyplass
Sted


Om Australia


Australia er et føderalt parlamentarisk demokrati og en Commonwealth-rike. En av de mest unike egenskapene i Australia er at det er det eneste landet i verden som dekker et helt kontinent. Med et areal på ca 2,9 millioner kvadratkilometer, og bestående av øyekontinentet i Australia, øya Tasmania og over 8000 andre små øyer, er det det sjette største landet i verden. Hovedstaden er Canberra, og engelsk er det offisielle språket. Fra 2017 hadde Australia en estimert befolkning på 24,6 millioner, hvorav 26% var innvandrere, noe som gjorde at den var den niende største innvandrerbefolkningen i verden. Australia har en ekstremt høy livskvalitet, og i 2016 hadde den en Human Development Index (HDI) rangering på 2 over hele verden.

Før den britiske kolonisering og gullhopp som førte til mange innvandrere i det 18. og 19. århundre, ble landet hovedsakelig bebodd av aboriginaler som kom fra Afrika for 50.000 år siden. De tilpasset seg livet i de ekstremt tøffe forholdene til den australske outbacken, en av de fjerneste og landlige områdene med brennende temperaturer, lite vann og knappe vegetasjon, som ligger spredt over en stor del av det sentrale Australia. Aboriginal kunststeder som reflekterer den rike historien, arven og kulturen i Australia, og som går tilbake til tusenvis av år, finnes over hele landet.

Selv om en tredjedel av landet er ørken, har Australia rikelig med naturressurser og fruktbar land, i tillegg til et av de mest ekstraordinære økosystemene, på grunn av sin avsidesliggende plassering og isolasjon fra resten av verden. Det er hjemmet til noen av de sjeldneste dyreartene, hvorav mange også regnes som de dødeligste. Australia har 516 nasjonalparker dedikert til å beskytte flora og fauna over hele landet.

The Great Dividing Range er en 2300 kilometer lang fjellstrækning som strekker seg øst og sørøst i Australia. Formet over tre hundre millioner år siden, er det det tredje lengste landbaserte området i verden. Det er også tilfeldigvis den største kilden til vannforsyning for Øst-Australia gjennom Great Artesian Basin, den største grunnvannskilden i verden.

To av de mest fantastiske landemerkene i Australia er Mount Augustus og Uluru, som begge har sine røtter i Aboriginal kultur. Uluru er verdens største bergmonolitt, mens Mount Augustus, mer enn dobbelt så stor som Uluru, er verdens største monoklinje. Uluru er en naturlig formasjon som ligger i Røde senter, en flat rødjord-ørken, praktisk plassert rett i hjertet av landet. Betraktet som å være hellig i den aboriginske kulturen, er det en av UNESCOs verdensarvsteder, og en av verdens mest fotograferte naturlige landformer.

Australia er også hjemmet til verdens største struktur laget av levende organismer, Great Barrier Reef. Synlig selv fra verdensrommet er det et korallrevssystem bestående av over 2900 rev og 900 øyer over et omtrentlig område på 133.000 kvadratkilometer. Det er en av verdens syv underverker, og ble også valgt som verdensarvsted i 1981.

Bortsett fra disse naturlige landemerkene og historiske steder, har Australia også flere moderne attraksjoner. Sydney og Melbourne er to av de vakreste australske byene, og de beste favorittene blant turister. Begge byene tilbyr en rekke interessante aktiviteter og sightseeing. De har mange museer, gallerier, teatre og parker, i tillegg til noen av de beste markedene for high street og vintage shopping. Sydney Opera House, et annet UNESCOs verdensarvliste, regnes som en av verdens største arkitektoniske vidunder siden 1973 da den åpnet først. Sydney Harbour Bridge, enda et populært ikon, er verdens største stålbuebro.

Fra de hellige aboriginale områdene til de majestetiske naturens underverk, fra de imponerende landskapene til de praktfulle moderne byene, tilbyr verdens minste kontinent og største øy en enestående opplevelse for besøkende. Land Down Under har ofte blitt riktig beskrevet som et land av drømmer.