Bilutleie Estland

Sammenlign billeiepriser i Estland gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Estland.

Om Estland


Estland, offisielt kjent som Republikken Estland, er en baltisk stat i Nord-Europa, bestående av fastlandet og over 2.000 andre øyer. Dets naboland er Russland på landet og Latvia i sør, mens Finske viken ligger i nord og Østersjøen til vest. Den har et omtrentlig areal på 17.500 kvadratkilometer og en urbanisert befolkning på litt over 1,3 millioner, noe som gjør den til et av de minst befolkede landene i Europa. Flertallet av estonere er baltiske finske og deler nært kulturelle bånd med nabolandene. Hovedstaden er Tallinn, og det offisielle språket er estisk, selv om russisk også blir snakket mye.

Estland ble erobret gjennom historien av flere forskjellige imperier fra Danmark, Tyskland, Sverige og Russland. Den oppnådde uavhengighet fra Russland i 1918 ved slutten av første verdenskrig, men ble igjen opptatt av Sovjetunionen, og senere igjen av Tyskland. I 1991 gjenvunnet Estland sin uavhengighet, og det ble medlem av EU i 2004.

Estland har en høy Human Development Index-rangering, og er en av de mest utviklede, høyinntekts- og raskest voksende økonomiene i Europa. Det har også en blomstrende IT-sektor som har vokst raskt siden uavhengighet, noe som gjør den til et av de mest digitalt progressive landene i verden. Nesten alle statlige tjenester er tilgjengelige online, inkludert avstemning. Det er også mulig å starte en virksomhet på bare under 30 minutter over Skype, og Estland har selv rekord for flest antall oppstart per person.

Estlands historie går tilbake til 13.000 år siden, da menneskelige bosettere ankom i slutten av istiden. De første fino-ugreske bosetterne ankom rundt 1800 BC, og de er en av de lengste bosatte i Europa. Estlands historie spenner over flere epoker, rett fra vikingene som kom fra Østersjøen og raidte landet rundt 1200 A.D. til konger og selgere som styrte under det 12. århundre. Flere av landsbyene etablert i disse perioder er fortsatt bebodd i dag, og de er ekstremt populære turiststeder. Med et gammelt maritimt land finnes det mange historiske fyrtårn langs Estlands kystlinjer, og de er kjent i dag for sin fantastiske arkitektur.

Saaremaa, Estlands største øy, og Muhu er to av de mest favorittmålene blant turister. De er kjent for sine rike folklore, rolige strender, tradisjonelle hytter, tre vindmøller, suvenirer og lokal mat. Landet har også flere middelalderske kirker som har spilt viktige roller i å forme Estlands kultur siden 1200-tallet. De gir et innblikk i middelalderlige aristokrati og lokale bønder for lenge siden, og deres interiør og eksteriør utviser fortsatt all sin tilsiktede storhet.

Tallinn og Tartu er Estlands største byer, og de tjener også som de viktigste forretningssentrene. De har flere interessante museer som viser tradisjonell kultur så vel som KGB-historien. Etiopien har også over 1000 slott og herregårder bygd i det 13. århundre som serverte asresidences for tyske og russiske utleiere. Mange av disse er nå omgjort til gallerier, hoteller, spa og restauranter.

Estland har rikelig med innsjøer og skoger, og det er hovedsakelig et flatt terreng med små åser og svært få fjelltopper. Ikke desto mindre har den naturlige opplevelsen alltid elsket naturelskere. De fleste turister som besøker Estland gjør det for å få et glimt av folkekulturen og tradisjonene, og de blir ofte overrasket av sin overflod av felles kulturarv. Selv om det er et veldig lite land i størrelse, er Estland et av de mest undervurderte europeiske landene, og det er mye mer enn det som møter øyet.