Bilutleie Færøyene

Sammenlign billeiepriser i Færøyene gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Færøyene.

Om Færøyene


Færøyene en gruppe små øyer, som ligger mellom Nord-Atlanterhavet og Norskehavet halvveis mellom Norge og Island.

Færøyene har en befolkning på rundt 50 000 innbyggere. Færøyene er et selvstendig land i Kongeriket Danmark og har blitt drevet på denne måten siden 1948. Danmark tar opp saker av militære og juridiske spørsmål, men Færøyene har plasser i Nordisk Råd, og de har også egne nasjonale idrettslag.

Færøernes offisielle språk er færøysk og er et av de minste germanske språkene. Øyene har et kaldt, vått og vindaktig klima på grunn av sin posisjon i nord.

Færøyene ble først bebodd av irsk og kelner, men senere tatt over av vikingene. Det anslås at 87% av det mannlige DNA på øyene kommer fra Skandinavia, og samme mengde kvinnelig DNA kommer fra Irland.

Det er åtte store øyer, som ligger ca 650 kilometer fra norsk kyst. De nærmeste naboer til Færøyene er de nordlige øyene og de ytre hebreerne i Skottland.

Øyene tar opp 850 kvadratkilometer land. Øyene er gode å besøke hvis du er interessert i naturen. De naturlige dyrene som bor der og landskapet de bor i, er på ingen måte tropiske, men er fortsatt vakre og verdt å besøke.

Færøyene er den perfekte ferie for de som ønsker å forlate teknologien og komme tilbake til sine naturlige røtter. Hvis du elsker sjø- og sjøfugler, vil du nyte en avslappende og isolert tid på Færøyene.