Bilutleie Finland

Sammenlign billeiepriser i Finland gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Finland.

Om Finland


Finland, offisielt kjent som Republikken Finland, er en suveren europeisk stat, og et av de nordiske landene som består av Skandinavia. Med et område på omtrent 130.000 kvadratkilometer er det det åttende største landet i Europa, og deler grenser med Russland, Norge og Sverige. Helsingfors er hovedstaden, og finsk og svensk er de offisielt anerkjente språkene. Landets befolkning har alltid vært etnisk homogen, og i 2017 ble det rapportert til 5,5 millioner. Før det ble uavhengighet i 1917, ble Finland styrt av Sverige og Russland.

Finlands historie går tilbake til 9000 B.C. på slutten av istiden da det første settet med faste bosettere fra Russland og Estland kom fram. Urfolket ble kalt samene, og forskjellige samiske språk er fremdeles snakkes over ulike regioner i Europa. Deres kultur er en av de mest interessante aspektene i Finland, og mange av deres skikker og tradisjoner er fortsatt svært utbredt på tvers av kontinentet. Turister til Finland er ofte interessert i sin kunst og håndverk, og Siida Museum i Inari viser noen av de beste samlingene fra samisk kultur.

Omtrent en tredjedel av Finland er vann og de andre to tredjedelene skog. Den har rundt 168 000 innsjøer og 40 nasjonalparker som er må-se turistmål. Flertallet av de naturlige egenskapene som vegetasjon, landskap og eskers er et direkte resultat av istiden. Fugletitting er ganske populært i regionen, og det er også jakt på elg og hare. Lake cruises og kommersielle cruise mellom de baltiske landene er en annen spennende attraksjon, i tillegg til flere utendørsaktiviteter som fiske, kajakk og golf.

Finland er ikke like godt besøkt som andre land, men om vinteren er det ekstremt populært rundt juletid, spesielt for renholdene og for å besøke Santa i SantaPark. Det er mange skisteder over hele landet som er veldig opptatt om vinteren for ski, og også om sommeren, for fotturer og sykling.

Finland har også en ekstremt rik kultur som er tydelig gjennom sin kunst, litteratur og musikk. Finsk arkitektur, med store innflytelser fra Sverige og Russland, har flotte stiler som fortsatt reflekterer i bygninger og strukturer over sjarmerende byer som Helsingfors og Åbo. Middelalderste steinkirker bygget i det 15. og 16. århundre er fortsatt bevart i dag, og utgjør en integrert del av landets historie. Helsingfors har flere museer som viser finsk historie til høyre for å være prehistoriske i nyere tid, og spenner over en periode på over 10.000 år. Finland har også mange levende festivaler som kombinerer det beste innen kunst, musikk, dans, teater, litteratur og film, og gir en fascinerende opplevelse av folk i alle aldre og smaker.

Finland er en av de nordligste landene i verden, og et av de beste stedene å se nordlyset. En fjerdedel av det nordlige Finland, den finske Lappland, ligger i Polarsirkelen, og om sommeren gir solen ikke noe sted i 60 dager, og gir den tittelen Midnattsolens land.