Bilutleie Israel

Sammenlign billeiepriser i Israel gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Israel.

Om Israel


Geografi
Staten Israel ligger i Midtøsten. Den har Middelhavet og Rødehavet på henholdsvis sør og nord. Landet deler sine grenser med Egypt, Libanon, Syria, Gazastripen og Jordan. Det høyeste punktet i landet er Mount Hermonat på 7,297 fot, og det laveste punktet i Israel er Dødehavet med - 1.368 fot.

Topografi
Til tross for at den er liten, har staten Israel mange topografiske dynamikker som er forskjellige fra hverandre. Israel har fjellkjeder i Galilea, Carmel og Golan i nordsiden. I den østlige delen ligger Jordan Rift Valley som er en del av Great Rift Valley. Jordan-elven løper over Hermon-fjellet og til Dødehavet. Mot sørsiden av Israel ligger Eilats bukt og en liten del av Rødehavet. Videre deler landet en stor kystlinje med Middelhavet. En stor del av befolkningen i Israel er bosatt langs kysten.

Historie og politikk
Det moderne Israel er fødestedet til jødisk folk og den jødiske kulturen. Området har sett mange forskjellige herskerne. Først var det under kristendommen. Da ble landet tatt over av islamens kultur med islamisering av Palestina. Hovedpunktet i kampen skjedde under korstogene, mellom de kristne og muslimene. Ved slutten av korstogene ble Israel en del av det osmanske riket. Senere begynte en bevegelse som startet av jødiske folk, kalt zionisme, i landet. Etter oppkjøpet av det osmanske imperiet av britene, oppsto mange kollisjoner med araberne. Etter mange års kollisjoner, oppnådde Israel sin uavhengighet i år 1948. For tiden ligger ca 23% av jødene i Israel. Israel har valgt et parlamentarisk system for styring og styring av landet.

Klima
Kystområdene i Israel opplever det vanlige middelhavsklimaet. Klimaet varierer fra kjølige og milde vintre til varme somre. Området i Nord-Negev opplever imidlertid tørre somre, mildt kalde vintre og mindre nedbør sammenlignet med andre deler av landet. Men fjellkjeden opplever harde vintre, og vintrene i fjellkjeden kan bli vind. Fjellkjeden opplever også snøfall hvert år. Dette gjelder for områdene over 750 meter høyde. Regn faller mellom mai og september er sjelden.

Økonomi
Israel regnes som det mest utviklede landet på fronter av økonomisk utvikling, samt industriell utvikling i Sør-Vest-Asia og Midtøsten. Selv om Israel hadde begrensede naturressurser, har omfattende innsats i utviklingen av landet gjort Israel selvforsynt og selvsikker. De ledende eksportmaterialene i landet er landbruksprodukter, kutte diamanter, maskiner og programvare.