Bilutleie Kypros

Sammenlign billeiepriser i Kypros gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Kypros.

Om Kypros


Geografi
Kypros tar den tredje posisjonen på listen over de største øyene i verden. Området dekket av land er 3.572 kvadratkilometer. De nærliggende områdene er Syria, Libanon, Israel, Egypt og Hellas. Den totale kysten på denne øya er 402,6 kvadratkilometer.

Topografi
Øya Kypros har to store fjellkjeder, nemlig Troodos Range og Keryneia Range. Troodos-området ligger i sør-vest-området, med det høyeste punktet som Olympus-fjellet med 6 404 fot over havet. Den unike egenskapen til Troodos Range er at den består av mantelen. På den annen side er Keryneia Range smalere og er hovedsakelig laget av kalkstein. Utvalget går opp til en høyde på 1.024 meter i høyden. Dette området er også kjent som Five Finger Mountains. Kypros er for det meste omgitt av fjellkjeder, og midtdelen er lavere og har alluvial jord.

Historie og politikk
Den tidligste form for menneskelig bosetting på øya var av jeger-samler kalt Aetokermnos. Deres eksistens kan spores tilbake til 10. BC. I begynnelsen av det romerske imperiet ble Kypros en del av det østlige romerske området. Neste, under bysantinsk regel, vokste Kypros og ble utviklet av grekerne. Senere led øya mange raid av muslimer i korstogene. Etter det falt det under det osmanske regimet, som satte et feodalt system på øya. Post-Russo-Tyrkisk krig, øya ble en britisk koloni og fikk sin uavhengighet 16. august 1960.

Klima
Øya Kypros opplever Middelhavet vær på grunn av å være nær Middelhavet. Sammen med dette opplever øya lange og tørre somre, som begynner i midten av mai og fortsetter til midten av oktober. Vintrene er milde og tar opp månedene fra desember til februar. En kort høst og vår skiller somrene og vintrene. Om vinteren opplever Troodos fjellkjede litt regn og kan også oppleve snøfall.

Økonomi
I løpet av 2012 dro Kypros økonomi inn i en finansiell og bankkrise. Men bortsett fra det har det 21. århundre vært velstående for økonomien. Som følge av finanskrisen ble den nest største banken på Kypros, Kypros Popular Bank, oppløst for å gi penger. Fra nå av er Kypros BNP litt høyere enn i noen europeiske land.

Kypros har også vært et knutepunkt for mange offshore-bedrifter. Det faktum at det tilbyr lave skattesatser tiltrekker seg forretningsmenn. Også naturgass ble funnet i Aphrodite-området, som var en stor oppdagelse for Kypros. Området av Afrodite faller under en spesiell økonomisk sone (SEZ). Men området for boring av naturgass er kjøpt av Egypt fra og med 2003