Bilutleie Latvia

Sammenlign billeiepriser i Latvia gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Latvia.

Om Latvia


Latvia, offisielt kalt Republikken Latvia, er en demokratisk republikk og Baltikum i Nord-Europa. Den grenser til Estland i nord, Litauen i sør, Russland i øst, Sverige i vest og Hviterussland i sørøst. I 2017 hadde det en estimert befolkning på 1,95 millioner mennesker, de fleste av hvem er urfolk. Landet har et areal på rundt 24.900 kvadratkilometer. Hovedstaden er Riga, som er den mest befolket byen i landet, og det offisielle språket er lettisk, et av de eneste to overlevende baltiske språkene.

Gjennom historien har Latvia blitt styrt av den polske, svenske og russiske, og den oppnådde først uavhengighet fra Russland i 1918 i etterkant av første verdenskrig. Det var imidlertid kortvarig, og i 1991 gjenvunnet Latvia endelig sin frihet . Etter å ha blitt invadert av så mange imperier som forlot fotspor over hele landet, har Latvia flere kulturlag til den. Påvirkningen fra tidligere regjeringer er tydelig i Lettlands tradisjonelle kunst, håndverk og håndverk.

En av de største attraksjonene i Latvia er dets uberørte natur og grønne landskap som er både rike og mangfoldige. Latvia er et av de grønneste landene på planeten, og det har også et av de sjeldneste økosystemene som forblir uberørt og uberørt. Turister trives ofte trekking, fotturer og sykling over det mylder av innsjøer, elver, skoger, sletter, enger, grovesand hager på det latviske landskapet. Besøkende vil også finne mange ulver, lynxer, oter og bever i disse områdene.

Den eneste virkelige byen i Latvia er den kosmopolitiske og kulturelle hovedstaden, Riga, som er den ypperste og livligste delen av landet. Rigas infrastruktur og arkitektur deler over 800 års historie. Det finnes ulike gotiske katedraler og over 800 Art Nouveau-bygninger i byen, noe som gjør den til den høyeste konsentrasjonen av jugendstilarkitektur i verden. Riga Central Market, en av de største basarer i Europa, har vært med på UNESCOs verdensarvsteder. Byen Sigulda, en times kjøretur fra Riga, er også et topp favorittmål blant turister for ski og bobsledding. Andre regioner utenfor Riga har også mye å tilby turister. En av de mest interessante aspektene om dem er at de alle har sitt eget sett av tradisjoner, dialekter og til og med kjøkken.

Latvia er også utrolig populært for sine hvite sandstrender over sin 300 kilometer lange kystlinje og sine fantastiske solnedganger. Det er mange hoteller, feriesteder og restauranter som forener disse livlige strendene, som også inneholder konserter og flere andre kulturelle arrangementer.

Latvians fortsetter å følge forfedstradisjoner som har vært innebygd i folkloren deres, inkludert Jani-ferie og sang- og dansfestivaler. Latvians elsker å synge, og for beundrere av musikk og scenekunst har Riga og Sigulda flere operafestivaler og ulike konserter gjennom året.

I et svært urbanisert kontinent som Europa er Latvia fortsatt et av de få fylkene der naturen har utviklet seg i sitt eget tempo med minimal menneskelig inngrep. For naturelskere kan det ikke bli bedre å behandle.