Bilutleie Luxembourg

Sammenlign billeiepriser i Luxembourg gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Luxembourg.

Om Luxembourg


Luxembourg, eller Storhertugdømmet Luxembourg, som det er offisielt kjent, er en suveren stat i Europa som deler grenser med Belgia, Tyskland og Frankrike. Med et areal på ca 998 kvadratkilometer er det et av verdens minste land. Nesten halvparten av arbeidsstyrken pendler daglig over grensen til Frankrike, Belgia eller Tyskland. Luxembourg er det nest rikeste landet i verden, basert på BNP per innbygger, og den har også den høyeste minimumslønnen i Europa. Fra 2017 hadde den en befolkning på 583 455, noe som gjør den til det minst befolkede landet i EU. Omtrent 40% av befolkningen består av innvandrere fra over 170 nasjoner, med portugisisk som flertallet. Luxembourg anerkjenner offisielt tre språk - luxembourgsk, fransk og tysk - og de fleste luxembourgere er tre språklige. Hovedstaden er Luxembourg by.

Etter å ha blitt okkupert av flere europeiske hersker i sin historie, oppnådde Luxembourg endelig uavhengighet i 1867. Etter andre verdenskrig ble det en sterk fortaler for internasjonalt samarbeid, i tillegg til å bli en av grunnleggerne av EU. Luxembourg er det eneste storhertugdømmet i verden, en stat styrt av en hertug eller hertuginne. Storhertugen siden oktober 2000 er kronprins Henri.

Luxembourg ble grunnlagt i 963A.D. som Luxembourgs fylke av Count Sigefroid av Ardennes-Verdun-dynastiet. Han bygde et fort på stedet, som forvandlet seg til en aresilient festning i løpet av de siste ni århundrene. Det gamle saksiske navnet Luxembourgis "Lucilinburhuc", som faktisk betyr "liten festning", symboliserer sin strategiske plassering og impregnering. Byen spilte en sentral rolle i kontrollen av Rhinens venstre, nederland, Belgia og grensen mellom Frankrike og Tyskland. Byen er også et UNESCOs verdensarvsted på grunn av sine historiske festninger og kvartaler, og fram til 1867, Det forblir en av Europas største befestede byer. Det ble stadig forsterket da det passerte gjennom hendene til hvert av imperiene som erobret det. Elementer fra alle disse periodestillene forblir i bastioner, forter og andre offentlige bygninger i hele byen.

Mer enn en tredjedel av Luxembourg er dekket av skoger, hvorav over halvparten er privateide.
Det har også mange fantastiske steder, buktende bekker, pittoreske landsbyer og mystiske ruiner som er perfekte for fotturer, fotturer, sykling, utflukter og turer hele året. Landet har ofte blitt kalt det grønne hjertet i Europa, og dets naturlige landskap er både fortryllende og fascinerende, hvorav de fleste forblir uberørte.

Luxembourg har en ekstremt rik og mangfoldig kultur som er tydelig i sine ulike museer, fort, slott og slott. Det har også flere eksempler på moderne arkitektur, som Philharmonie og Mudam. Det finnes mange kunstgallerier over hele landet, og Nationalmuseet for historie og kunst viser kunst og gjenstander fra alle epoker i landets historie. TheNeumünster Abbey, et kulturhus, tilbyr teater, litteratur, visuell kunst og musikk konserter. Bock, et fremmed i det nordøstlige hjørnet av byen, er en festning som er over en 1000 år gammel og oppført av UNESCO som verdensarvsted.

Grand-Rue og Rue Philippe II er virkelig populære shoppinggater. Noen få kvartaler unna vil besøkende også finne markeder som selger lokale og økologiske produkter. Å spise ute er grunnleggende for å virkelig forstå livsstilen i Luxembourg. Å være et flerkulturelt samfunn, er det kjøkken fra hele verden. Chiggeri Restaurant har den lengste vinlisten i verden, og tilbyr et utvalg av mer enn 2 200 forskjellige viner.

Landets motto er 'mir wëllebleiwewatmirsinn' som betyr "vi vil forbli det vi er". Dette refererer til Luxembourgs lange historie med utenlandsk regel, og deres ønske om å være uavhengig, både nå og for alltid. Storhertugdømmet Luxembourg er et lite land, men det som mangler i størrelse, utgjør det på andre større måter.