Bilutleie Mexico

Sammenlign billeiepriser i Mexico gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Mexico.

Om Mexico


Mexico, offisielt kjent som United Mexican States, er en føderal republikk i den sørlige delen av Nord-Amerika, og også en av de 19 overherredømme som utgjør Latin-Amerika. Den deler en felles grense med Amerikas forente stater i sin nordlige utstrekning, og med Guatemala og Belize i sørøst. Stillehavet ligger til vest og sør, og Mexicogulfen og Karibia Seato øst. Med et område på ca 758.449 kvadratkilometer er Mexico det 13. største landet i verden. Fra 2017 ble befolkningen rapportert til å være rundt 129,2 millioner, noe som gjør den til den tiende mest befolkede nasjonen. Hovedstaden er Mexico City, og spansk er det offisielle språket.

Mexico har tiltrukket utenlandske besøkende siden begynnelsen av 1800-tallet. Det er utrolig populært for sine kulturelle festivaler, eksklusive butikker og livlige byer, inkludert den travle hovedstaden. Det har også flere naturreservater, tropiske regnskoger, fantastiske fjellkjeder, eventyrfylte canyons, eksotiske karibiske strender med krystallklart vann og fantastiske feriesteder. Cancun, Playa del Carmen og Cozumel, samlet kjent som Maya Riviera, tiltrekker seg rundt fem millioner besøkende i året. De tilbyr en rekke aktiviteter, inkludert svømming med delfiner, dykking og snorkling.

Mexicos historie dekker en periode på mer enn tre årtusener, og dens mangfoldige kultur er et produkt av en rik Native Americanheritage, tre århundrer med spansk regjering, og en felles grense med De forente stater. Chichen Itza, et kompleks av maya-ruiner på Mexicos Yucatán Halvøya, er nå en av verdens syv underverker. I tillegg er Mexico også hjemsted for et stort antall fremtredende UNESCOs verdensarvsteder, blant annet gamle asiatiske og mayanske steder og kolonier. De mesoamerikanske ruinene er en av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene.

Gjennom sin historie har Mexico vært hjemsted for en rekke flotte kunstnere som gjorde imponerende kunst, skulpturer og smykker. Muraler som reflekterer kulturen og arven, kan bli funnet spredt over hele landet.Mexicos gamle samfunn bygget store byer, store pyramider og andre bemerkelsesverdige kunstverk.Mexico City har også en levende kunstscene med en blanding av både klassisk og samtidskunst. har en rekke museer i verdensklasse og kunstgallerier som er sikker på å være en skikkelig godbit for kunstelskere. Tradisjonell musikk av landet er en annen funksjon som ikke bør overses. Mariachi band og levende meksikansk musikk finnes i forskjellige deler av hovedstaden og andre travle byer.

Meksikansk mat er utrolig populær over hele verden, og historien er en lang og mangfoldig, som går tilbake til Maya-perioden, rundt 2000 år siden. Meksikansk mat er kjent for å være ganske krydret og tung, men det er også fargerikt og friskt samtidig. Kokene varierer vesentlig på tvers av de ulike områdene i landet på grunn av den varierte naturen i geografi, klima og etnisk sminke. Kulinariske turer er også ganske populære blant turister.

Ifølge Verdens turistorganisasjon er Mexico et av de mest besøkte landene i verden, og et topp favorittmål spesielt blant nordamerikanske turister.