Bilutleie New Zealand

Sammenlign billeiepriser i New Zealand gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i New Zealand.

Om New Zealand


New Zealand er verdens femte største øygruppe som består av to øyer, nemlig Nordøya og Sørøya. Den ligger på 1600 km fra Sørøst-Australia. Stedet er tett befolket og har en befolkning på 4,5 millioner, som overstiger befolkningen i Storbritannia. Ligger på grensen til to tektoniske plater (australske og stillehavet), blir New Zealand ofte referert til som "The Shaky Island", fordi denne sonen er frekventert av mange jordskjelv, spesielt i sør vest for Sørøya og i sentrale Nordøya.

Topografi
New Zealand er et sted som består av aktive vulkaner, bemerkelsesverdige grotter, mer enn 360 isbreer, grønne daler, spektakulære fjell, sandstrender og fjorder. Stedet er en velsignelse for naturelskere. Det er et boligområde for flere dyr som den flygeløse kiwi, lange beakedfugler, etc. Landet har et mindre overflateareal sammenlignet med den amerikanske delstaten Colorado og mer overflateareal sammenlignet med Storbritannia. De to tredjedelene av arealet er nyttig for landbruket og andre økonomiske yrker, men den andre delen av landet er fjellaktig.

Historie og politikk
Historien til New Zealand er 700 år gammel, og stedet ble oppdaget av polynesere og utviklet av maori kultur. Abel Tasman oppdaget stedet først 13. desember 1642. Fra slutten av det 18. århundre ble landet besøkt av forskjellige reisende, sjømenn, misjonærer, handelsmenn og andre eventyrfreaks. I løpet av året 1840 ble det inngått en traktat for å bringe New Zealand under det britiske imperiet. I løpet av første verdenskrig kjempet New Zealand med det britiske imperiet, men i 1919 ble det undertegnet en traktat der landet fikk sin uavhengighet fra britisk regjering, med unntak av at forsvaret fortsatt var under roret av Storbritannia. I 1947 fikk landet full uavhengighet.


Klima
Regionen har stort sett temperert klima med unntak av at de alpine områdene på Sørøya kan være så kalde som -10 ° C om vinteren, mens resten av regionen som ligger nær kysten, har en mild temperatur med moderat nedbør og solskinn. Desember til februar forblir veldig varmt, mens juni til august er relativt kulere

Økonomi
Regjeringen i New Zealand støttes av sterk pengepolitikk, høy finansiell stabilitet og sterk beskyttelse av eldre borgere. Regjeringen holder en tett kontroll over utgifter og legger stor vekt på å oppnå en sterk finansiell helse. Den gjennomsiktige og stabile forretningspolitikken gjør New Zealand til et ideelt reisemål for entreprenørene. Handel utgjør en viktig del av New Zealand-økonomien, og verdien av eksport og import er på 55 prosent av BNP. For å opprettholde økonomien intakt og fri fra tredjepartsreglene, har regjeringen ført til noen få hindringer for utenlandsk investering. I den tidligere delen var folk i New Zealand i stor grad avhengig av landbruket, men etter andre verdenskrig ble tertiær- og produksjonsindustrien utviklet. New Zealand var det første landet som ga kvinner rett til å stemme.