Bilutleie Nord-Irland

Sammenlign billeiepriser i Nord-Irland gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Nord-Irland.

Om Nord-Irland


Noen ganger referert til som Ulster Scots, Nord-Irland er en del av Storbritannia. Den ligger i den nordøstlige delen av øya Irland. Den deler en grense med Republikken i Irland i sør og vest.

Med et totalt areal på 14, 130 kvadratkilometer, består Nordøy av seks fylker. Etablert i 1921, har landet bare en befolkning på 1,8 millioner mennesker. Dette utgjør kun rundt 3% av den totale befolkningen i Storbritannia. Nord-Irland er kjent for sin sjarmerende skjønnhet med turbulent, men likevel interessant historie, rik arv og spesielt vennlige mennesker. Det er hjem for lange strekker av spektakulære strender med uimotståelig kystby sjarm. Det har også en rekke attraktive byer og landsbyer med historisk betydning og fantastiske arkitekturer, pluss, dens naturskjønne utsikt og naturlige skjønnhet gjør landet til en magnet blant nysgjerrige reisende.

Folk som besøker Nord-Irland kan nyte sin uberørte naturlige sjarm, stadig livligere mat og overnatting innstillinger, samt fantastisk kulturarv og skatter. Den Titanic Belfast regnes som en av verdens ledende turistattraksjoner. Landet tilbyr utmerkede utendørsaktiviteter, fra terrengsykling, fotturer og fiske. De beste veien turer kan oppleves i landet med sin berømte Causeway Coastal Route med flott utsikt i landet. Det er også i Nord-Irland at du kan finne en rekke slott både ruiner og operasjonelle samt de fascinerende museene.

Videre har Nord-Irland en livlig kunst-, kultur- og underholdningsscene og er en flott avenue for sportsentusiaster i flere sportsgrene som fotball, tennis, rugby, golf og ishockey blant andre. Brimming med fantastiske restauranter, noen av de elskede kjøkkenene i landet, inkluderer Ulster-yngel, saltalder, mørbrad, potetfarl, brusbrød og Ulster-irsk stuing. Whisky, øl og cider i landet er også definitivt må-prøver.
Den største byen i Nord-Irland er Belfast, som også er landets hovedstad. Belfast er et bemerkelsesverdig reisemål med pittoresk utsikt og variert industriell arv som også kommer med blomstrende restaurant og musikk scene, livlig natteliv og en rekke flotte festivaler.

Noen av de mest populære anerkjente turistmålene i Belfast inkluderer Titanic Quarter eller Museum, Tollymore Forest Park, Giant's Causeway, Carrick-a-Rede Rope Bridge, Ulster Museum, Belfast rådhus og Botanic Gardens med et viktoriansk stil glasshus.