Bilutleie Norge

Sammenlign billeiepriser i Norge gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Norge.

Om Norge


Kongeriket Norge, kjent som bare i Norge, er et fantastisk land i Nord-Europa. Kjent for det er vakkert landskap, store fjorder og avslappet livsstil, er Norge et flott sted å bo og besøke. Den deler en grense en lang grense med Sverige i øst og i nordøst har to mye mindre grenser med Finland og Russland. Flertallet av landets boarder består av kystlinje, som grenser til Atlanterhavet og Barentshavet.

Med et samlet areal på over 385 000 kvadratkilometer er Norge det sjette største landet i Europa og har en befolkning på over 5,2 millioner mennesker. Landet er delt opp i 18 administrative områder, kalt fylkene, og disse områdene deles videre i en svimlende 422 kommuner som bidrar til styring av et så stort land.

I tillegg til det fantastiske utsikten og naturen, er Norge også kjent for det utrolige helsevesenet og trygdssystemet. Det er et enormt velstående land med den fjerde høyeste inntekt per capita i verden, og dette er i stor grad ned til de store petroleumsreserver som ligger innenfor landets grenser. Faktisk er rundt 25% av Norges BNP nede på eksport av oljereserver, det høyeste av alle land utenfor Midt-Østen.

Ettersom Norge er rangert som nummer ett på World Happiness Report, gjør det det til et svært attraktivt sted å besøke og trekker over 3 millioner turister på årsbasis. Selvfølgelig er det ikke bare den generelle lykken i landet som gjør det så attraktivt, og gjester til landet kan forvente å nyte et bredt utvalg av aktiviteter og scener mens de besøker. Fra fotturer, backpacking og kanopadling til klatring, sightseeing og Northern Lights å se, er antall aktiviteter og fantastiske steder å besøke uendelige.

Hovedstaden har en befolkning på over 600.000 mennesker, og er fullpakket med severdigheter for å se og ting å gjøre. Innenfor byen kan du nyte noen av de fineste norske matlagingene som i stor grad dreier seg om sjømat og konserver, noe som hele Skandinavia er kjent for.

Mens Oslo ligger i et relativt sørlig område i Norge, er det mye å gjøre utenfor sine grenser, og de fleste besøkende til landet vil våge lenger nordover for å få en ekte følelse av kulturen. Nordseksjonene i Norge ligger svært høyt oppe på den nordlige halvkule og kan veldig kaldt, men det er et stort antall severdigheter i disse områdene som trekker mange turister fra hele verden. På grunn av de ubebodde områdene i Norge som ligger i den nordlige delen av landet, gjør den det til et utmerket sted å besøke hvis du er interessert i å se nordlyset i all sin herlighet.