Bilutleie Sveits

Sammenlign billeiepriser i Sveits gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Sveits.

Om Sveits


Sveits kan være liten, men det er en av de mest kjente landene i sentrum av Europa takket være den vakre naturen som kan nytes året rundt, uansett om du er ute etter en vinter eller sommerferie. Sveits ble en del av De forente nasjoner tilbake i 2002 og med en befolkning på rundt 8 millioner mennesker over mer befolkede områder i nord enn Sør som er mer fjellrike. Det er hjemmet til de berømte Alpene og har tre klare områder som er de sørlige sveitsiske alper, Den sveitsiske platået, Den sentrale Plateu (også kjent som den sveitsiske Plateu) og Jura-fjellene ligger til venstre.

Alperne dekker 60% av Sveits som består av fjell, daler og isbreer og hoveder av mange kjente elver, inkludert Rhinen (strømmer til Nordsjøen), Rhône (strømmer til Middelhavet) og Ticino som fører ut i fire retninger som dekke hele Europa-området. I hele Sveits har over 1500 innsjøer og er hjem til 6% av de europeiske ferskvannsforsyningene, med den største Genève-sjøen som deles med Frankrike.

48 av fjellene i Sveits er minst 13 000 fot over havet, med Monte Rosa som den høyeste. Den delen av de bernese alpene som strekker seg over den nærliggende dalen (Lauterbrunnen) har 72 pustende fossefall som tilbyr en av de vakreste pittoreske bakgrunner å nyte. Det mest befolket området i Sveits, den sveitsiske platået er mer åpen, tilbyr kupert i stedet for fjellrike landskap med en overflod av åpne beite, avlinger og fruktfelt samt skogbruk å utforske.

Temperaturen i Sveits er kan variere avhengig av lokaliteten. De fjellrike områdene med isbreer har befolket daler og er de varmeste områdene der det er til og med palmer som har blitt motstandsdyktig mot kaldere klima. I sommermånedene kan klimaet i disse områdene være varmt og fuktig, noe som gjør dem ideelle for beite dyr. Vintrene er mindre fuktige med de nedre landene, til tider får de svært lite sol i flere uker. Dalen som løper fra sør til nord har en tendens til å være tørrere da alpin-dalskyene har mistet mye av innholdet deres over fjellene før de når områdene. Disse forholdene i hoveddalen er perfekte for dyrking av druer til vin, slik at vinelskere er i en godbit.
I Sveits er de vanligste språkene tysk, fransk, romansk og italiensk, med de fleste som snakker tysk. De vakre innsjøene og fjellene er blant de favoriserte opplevelsene som tiltrekker folk å besøke Sveits. Fjellene er beskrevet av mange reisende som en om ikke den vakreste i det europeiske området.

Hvis du er en Bond-fan, vil du selvfølgelig ikke gå glipp av å følge en av stiene ved å besøke Schilthorn 4. Den sveitsiske beboernes høflighet, vennlighet og lette natur er alltid bemerket som det er den høye maten serveres . Til tross for det lokale kostholdet som består av mye kjøtt og ost er det mange veganer og vegetariske restauranter, noe som betyr at alle blir tatt vare på, men de ligger i hovedstaden i Zürich.

Det som gjør Sveits ideelt for alle årstider er det faktum at sommeren tiltrekker seg folk som ønsker å nyte varmere klima og svømme i de naturlige innsjøene og om vinteren er skibakkene fantastiske.

Landet er rent med lav kriminalitet, og det er derfor mange første gang kvinner reiser alene og familier velger Sveits som deres reisemål. Det kan være lite, men Sveits har noe å tilby alle i løpet av året, uansett alder og lidenskap.