Bilutleie Danmark

Sammenlign billeiepriser i Danmark gjennom oss. Vi søker mellom flere forskjellige utleiefirmaer samtidig, slik at du raskt kan få et overblikk og bilutleiealternativene i Danmark.

Lei bil fra flyplasser i Danmark

Flyplass
Sted


Lei bil fra byer i Danmark

By


Om Danmark


Danmark er den nordligste av de nordiske landene og ligger i Nord-Europa. Det er tredjestørste by- Odense, med sine brosteinsbelagte gater og bindingsverkshus, er hjembyen til Hans Christian Andersen, fabriksfarfaren. Det er også fødestedet til LEGO, verdens mest populære leker. Landet sies å ha blitt formet av isbreer som beveger seg sakte over landmassen i istiden.

Danmark, Færøyene og Grønland er sammen referert til som den danske riket - hver av dem har sine egne parlamenter, men anses som en del av kongeriket Danmark. Grønland sies å være verdens største øy og er et autonomt dansk avhengig territorium. Den har et areal på 2,2 millioner kvadratkilometer og en befolkning på 56.500. Færøyene er også en selvstendig enhet i Kongeriket Danmark, det eldste riket i verden.

Ligger i den sørlige delen av Skandinavia, har Danmark et areal på 42,430 kvadratkilometer og en befolkning på ca 5,7 millioner. København er hovedstaden og kronen valutaen som brukes. Dansk er det offisielle språket.

Det er kystlinje på over 7.300 km med prikker, bukter og laguner. Danmark deler en enkelt grense med Tyskland. Den er forbundet med Sverige (den sørlige delen) ved Oresundbroen (8 km lang), som har fire kjørebaner og to jernbanespor.

Den danske skjærgården er en bydel av 443 kalt øyer og en stor halvøy kjent som Jylland. De mest populære og bemerkelsesverdige øyene er Sjælland, Fyn, Lolland og Bornholm. Mens den lille beltebroen forbinder Fyn til Jylland, forbinder den store beltebroen Fyn til Sjælland. Vikingkrigere fra Danmark og andre skandinaviske land angrep og raidte Europa, og dermed har mange av Danmarks moderne byer Viking-stempelet.

Selv om landet ligger i Nord-Europa, har Danmark et mildt klima som kan tilskrives det varme vannet i Gulf Stream. Nordens nordmenn er i hovedsak kjent som danskere, og de fleste er blonde, høye og blåøyne. De sies å ha en av de høyeste levestandardene i verden.

Danmark er medlem av EU og skryter av en moderne markedsøkonomi. Statssjefen er dronningen og regjeringshoffet er statsministeren. Folketinget heter Folketinget og består av 179 medlemmer. To fra Grønland og to fra Færøyene er inkludert i denne figuren. København er hjemsted for kongelige palasser, den fantastiske Nyanharbor, den ikoniske "Little Mermaid" -statuen og Tivoli fornøyelsespark.

Danmark har ofte blitt avbildet som "lykkeligste landet i verden" og et trygt og romantisk sted. Kulturminner, bevart i bygninger og etablering, de pittoreske landsbyene, musikkfestivaler, biologisk mangfold, fantastiske strender, forsiktig bølgende åser, har gjort Danmark til et flott feriemål.

Ta deg tid til å besøke den gamle havnebyen Aalborg, spisesteder i Århus, den søvne fiskerbyen Skagen, Odense historiske bydel, klosteret og strendene i Nykobing Falster, Monts spektakulære krittklipper og nyt Danmarks katedraler og museer .